dag servo's

Heb je schade gereden, is je auto gecrashed? Post het hier.

Moderator: Moderator's groep

Gebruikersavatar
paulhermens
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 59
Lid geworden op: za feb 10, 2007 7:41 pm
Locatie: beuningen(gld)

dag servo's

Berichtdoor paulhermens » za jul 14, 2007 9:20 pm

zo twee keer hitec 5745 naar de $%#@$%$##$% nog geen tank mee gereden. :pale:
accu iets te vlot geladen.

Gebruikersavatar
The ICE Factory
HOBAO JUNK
HOBAO JUNK
Berichten: 1393
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:19 pm
Provincie: Flevoland
Merk: Hobao
Type: Hyper 9 GL os speed
auto 2: Hobao
Type 2: Hyper 9E Tekin RX 8
Zenderset: Sanwa M11 2,4 ghz
Frequentie: 2.4 ghz
Club: MVW Purmerend
Website: www.rc-central.nl
Locatie: Almere

Berichtdoor The ICE Factory » za jul 14, 2007 9:22 pm

Ik gebruik al bijna 2 jaar deze servo op mijn stuur en laad ook altijd mijn accu;s met snellader en heb nog nooit problemen gehad.
Had je wel je EPA goed staan ???
--Sanwa M11 --Hobao Hyper ST Pro BCE R&B powered --Hobao Hyper 9E Tekin powered --Corally RDX Phi LRP powered--Losi 8T Toro Nero powered -- by http://www.rc-central.nl" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
paulhermens
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 59
Lid geworden op: za feb 10, 2007 7:41 pm
Locatie: beuningen(gld)

Berichtdoor paulhermens » zo jul 15, 2007 9:26 am

wat is EPA en zijn mijn servo's nog de moeite om op te sturen 1 doet niks meer en de ander wil alleen nog rondjes rijden ?
en ik heb een 3600mah accu geladen met 500mah gedurende een uurtje of 16.

Gebruikersavatar
EJS
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 760
Lid geworden op: za feb 03, 2007 9:37 am
Provincie: Noord-Holland
Club: HMRC
Website: www.hmrc.nl
Locatie: HHW-Zuid
Contacteer:

Berichtdoor EJS » zo jul 15, 2007 10:12 am

paulhermens schreef:en ik heb een 3600mah accu geladen met 500mah gedurende een uurtje of 16.
Accu laadtijd uitrekenen
Bij langzaam laden:
- met 1/10 C te lang laden kan geen kwaad voor de accu. Als dus de ladingstoestand niet bekend is gewoon 14 uur laden.
- als de ladingstoestand wel bekend is kan men uiteraard wel wat korter laden.

De laadtijd van de accu: capaciteit van batterij X 1,4 ....delen door laad capaciteit = aantal uren.

Voorbeeld: een accu van 3600mah die je laad met 500mah wordt dus:
3600 ( capaciteit van batterij) X 1,4 = 5040 : 500 (laad capaciteit) = 10,08 uur

Je heb je accu dus wel een beetje over laden met 16 uur....

Ik kan je alleen maar een limiter aan bevelen dan ben je van de piekspaning af net na het laden

http://www.bigscaleshop.nl/index.php?ac ... uctId=2034

;)
Hormann TK10 - Sanwa M11X
DJI F550 HEXA (Wookong) - Spektrum DX8

Gebruikersavatar
paulhermens
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 59
Lid geworden op: za feb 10, 2007 7:41 pm
Locatie: beuningen(gld)

Berichtdoor paulhermens » zo jul 15, 2007 5:59 pm

ja dat weet ik maar ik heb een spectrum dx3 zender en die schijnt een
ingebouwde failsafe voor een te lage accu spanning te hebben dus zal
ik de servo's dan rechtstreeks moeten voeden anders krijg ik daar weer
problemen mee.
maar weet iemand of mijn servo's nog zijn te redden en wat dat ongeveer
zal gaan kosten ? geldboompje begint kaal te worden, lijkt wel herfst. :sad:

Gebruikersavatar
Roel
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 3609
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:22 am
Land: Nederland
Provincie: Limburg
Zenderset: Futaba 3PKS
Frequentie: Spektrum Pro 2.4GHz
Locatie: Panningen

Berichtdoor Roel » zo jul 15, 2007 6:05 pm

Met de failsave van de spectrum krijg je geen problemen. Hij slaat er pas op als de accu echt te weinig spanning levert.
Als hij de dip meet slaat de failsave erop en de auto gaat er niet vandoor.
Ik zou hem niet rechtstreeks gaan voeden maar een goede volt-limiter zou het probleem van een te hoge spanning al oplossen.
Velle est posse

Gebruikersavatar
paulhermens
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 59
Lid geworden op: za feb 10, 2007 7:41 pm
Locatie: beuningen(gld)

Berichtdoor paulhermens » zo jul 15, 2007 9:41 pm

ik wou de servo,s rechstreeks voeden met daar de limiter tussen zodat niet de
ontvanger maar, alleen de servo's die 5,8 volt max krijgen of laat die limiter
voldoende stroom voor drie servo's en de ontvanger door ?
sorry als ik het niet snap maar voel er niets voor om nog een keer voor 140 euro
aan servo's in rook op te zien gaan :sad:

Gebruikersavatar
EJS
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 760
Lid geworden op: za feb 03, 2007 9:37 am
Provincie: Noord-Holland
Club: HMRC
Website: www.hmrc.nl
Locatie: HHW-Zuid
Contacteer:

Berichtdoor EJS » zo jul 15, 2007 10:36 pm

Limiter kan je gewoon tussen de ontvanger en de accu hangen, en de drie servo's in de ontvanger. De limiter die ik aangaf in mijn vorige bericht kan tot 5A max aan dat trekken de drie servo's nooit. Dus dat is geen probleem.

Wat betreft de fail-save op de spektrum die gaat pas in werking bij 4,8Volt, dan is dus je accu leeg en moet hij ook op fail-save gaan, dit heeft niks met de limiter te maken. De limiter maak alleen maar dat als je accu meer dan 6volt geeft hij niet meer dan 6Volt door geeft aan de ontvanger/servo's

Wij gebruiken deze limiter ook met spektrum sets en het werkt prima ;)
Hormann TK10 - Sanwa M11X
DJI F550 HEXA (Wookong) - Spektrum DX8

Gebruikersavatar
paulhermens
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 59
Lid geworden op: za feb 10, 2007 7:41 pm
Locatie: beuningen(gld)

Berichtdoor paulhermens » ma jul 16, 2007 10:28 am

okee dan weet ik voldoende bedankt.
maar hoe zit het met mijn servo's ? dood :cry: of nog te redden ? :D

Gebruikersavatar
MBPRORACER
Ingeburgerd
Ingeburgerd
Berichten: 39
Lid geworden op: za mar 17, 2007 3:51 pm
Locatie: Arnhem Auto:.Fg Mt Jeep. Zender:.Spektrum Dx3.
Contacteer:

Berichtdoor MBPRORACER » di jul 17, 2007 11:44 am

EPA = de uitslag van je servo, dus tot hoever ie gaat met sturen.
Als ie te ver uitslaat druk je met je uitslag begrenzer tegen je draag armen aan en dat is niet goed voor je servo`s.
Stel hem zo in dat je er ongeveer een halve centimeter van je draag armen vandaan blijft dan moet het goed gaan.

Dan de accu, is dat een 5 cell= 6V of een 6 cell= 7,2V? De meeste servo`s zijn nm voor 6V niet voor 7,2V dus dat kan het ook zijn.

Suc6 Grts Rudy.
MT JEEP RULEZZZ!!!


Terug naar “Crash corner”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten