Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Post hier topic's over alle overige RC gerelateerd modellen.

Moderator: Moderator's groep

Gebruikersavatar
Tim de Ruiter
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 104
Lid geworden op: di sep 16, 2008 12:41 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Holland
Merk: HPI
Type: Baja SS - tuned
Zenderset: XS-6 Pro Sport
Frequentie: 40Mhz
Locatie: Heerhugowaard

Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor Tim de Ruiter » di sep 16, 2008 2:32 pm

Hallo,

Ik weet dat mijn savage niet officieel onder de Big Scale valt maar ik wil toch graag mijn vraag kwijt in de hoop dat er iemand is die me wil helpen.

Mijn savage 21 met 3,5 cc motor ( nitro ) liep altijd als een zonnetje, maar onlangs ging er iets goed mis en verloor ik de besturing controle over de wagen. Gevolg was dat de wagen met 75 km p/u van het Strand van Luna in Heerhugowaard ( waar ik ook woon ) zo het water in ging !
Hij heeft hooguit 5 sec. in het water gestaan ( half onderwater )
Thuis gekomen heb ik alles goed afgedroogd en de elektra etc. werkt gewoon weer.
De motor ook schoon gemaakt.

Nu wil de motor goed starten, maar hij loopt meteen hoog op in toeren en de wielen gaan draaien terwijl hij eigenlijk stationair zou moeten staan volgens de zender. Niet goed afgesteld dus. Wanneer ik rem stopt de motor er mee.
Ik heb allerlei info op internet gevonden, veel theorie enz. Maar het lukt me niet om het ding lekker af te stellen.

Mijn hoop is nu gevestigd op een mede hobbie-ist die de Savage samen met mij wil afstellen, waardoor ik het een volgende keer ook kan....
Wie heeft er zin en tijd om me hiermee te helpen ? Het hoeft heus niet gratis, een wederdienst of vergoeding etc. daar komen we wel uit....
Het lijkt mij gewoon het beste om het zelf te leren in de praktijk, van iemand die weet waar het over gaat.

Zoals gezegd woon ik in Heerhugowaard, dus dichtbij de winkel van BigScale.

Alvast bedankt voor de reacties,

Tim de Ruiter
Heerhugowaard
email: timderuiter@quicknet.nl

Gebruikersavatar
Heji
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 663
Lid geworden op: za aug 25, 2007 9:30 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Holland
Merk: FG
Type: Mt-Quad
auto 2: Hormann
Type 2: Ht 2 Tk09
Zenderset: 4PK
Club: raco2000
Website: www.raco2000.nl
Locatie: NIEUW VENNEP
Contacteer:

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor Heji » di sep 16, 2008 4:03 pm

Hoi Tim

eerst eens een vraag hoeveel liter heeft de .21 gelopen

en punt 2 wat houdt bij jou in het blok schoongemaakt

Mzzl Henk
http://www.raco2000.nl
Wagenpark
Fg Mt /Pase 26/ Fatpower S/ hydro's rondom /full FG alu
HT-TK09 /SX/Harm rondom
Hpi RS4 Evo Mustang 1968

Gebruikersavatar
marc
Niet weg te slaan
Niet weg te slaan
Berichten: 1161
Lid geworden op: za jan 27, 2007 3:03 pm
Provincie: Limburg
Locatie: Horst
Contacteer:

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor marc » di sep 16, 2008 6:07 pm

Mijn hoop is nu gevestigd op een mede hobbie-ist die de Savage samen met mij wil afstellen, waardoor ik het een volgende keer ook kan....
Wie heeft er zin en tijd om me hiermee te helpen
je bent welkom, ik heb jaren nitro gereden , in de top van de stockcars meegereden, dus afstellen kan ik prima :mrgreen:

alleen moet je wel naar limburg komen !!! ik weet niet of vervoer een probleem is???????

greetz
twinstar 2

Gebruikersavatar
martijn-rc
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 142
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 5:05 pm
Land: Nederland
Provincie: Flevoland
Merk: Kyosho, Xray
Type: V-One SIII, T2 008'
Zenderset: Spektrum DX3R
Frequentie: 2,4Ghz
Locatie: Almere
Contacteer:

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor martijn-rc » di sep 16, 2008 10:36 pm

Af slaan bij remmen en hoog stationair!

Stationair te ver dicht, en de zender teveel open op de Throttle trim!
Waarschijnlijk komt hier ook het Hoog stationair draaien vandaan.!

Een auto bouwen kan iedereen, gas/rem op de zender afstellen is het moeilijkst van het hele bouwen.

Gebruikersavatar
Tim de Ruiter
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 104
Lid geworden op: di sep 16, 2008 12:41 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Holland
Merk: HPI
Type: Baja SS - tuned
Zenderset: XS-6 Pro Sport
Frequentie: 40Mhz
Locatie: Heerhugowaard

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor Tim de Ruiter » wo sep 17, 2008 10:32 am

Hallo mensen,

Bedankt voor de reacties tot nu toe !

Ik zal proberen mijn stationair wat meer open te draaien ( tegen de klok in denk ik dan )
en mijn throttle trim stond al uit op mijn zender.....

Ik heb de koelkop er af gehaald, de luchtfilter enz. ik kon zien dat de zuigermantel en de zuigerkop niet beschadigd zijn.
Alles afgedroogd en behandeld met afterrun olie.

Bij het terugplaatsen van de luchtfilter en carburateur is het denk ik mis gegaan met de afstellingen, ik heb namelijk de hele naald etc. er uit gehaald.

Limburg is een beetje uit de buurt voor me inderdaad, ik woon zelf in Heerhugowaard

Ik heb geen idee hoeveel de .21 gelopen heeft, heb hem 2e hands overgenomen van iemand en heb er zelf ong. 2 liter mee gereden

Gebruikersavatar
jaeneke
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 558
Lid geworden op: vr sep 14, 2007 11:30 am
Provincie: Limburg
Merk: losi
Type: 8ight 1/8
Zenderset: spektrum
Frequentie: 2,4gig
Locatie: overpelt(België)

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor jaeneke » wo sep 17, 2008 11:52 am

heb je de handleiding nog ? zet de schroeven terug zoals de fabrieksinstelling die in de handleiding beschreven staat.

van hieruit heb je een richtlijn en kun je verder/beter afstellen, lukt het dan nog steeds niet moet je eens op zoek gaan of hij nergens valse lucht trekt...

voor de zekerheid de handleiding staat hier online. (nitro star .21 engine with pullstart)
i have no limit... try to beat me... TRY AGAIN !!!!

Gebruikersavatar
Tim de Ruiter
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 104
Lid geworden op: di sep 16, 2008 12:41 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Holland
Merk: HPI
Type: Baja SS - tuned
Zenderset: XS-6 Pro Sport
Frequentie: 40Mhz
Locatie: Heerhugowaard

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor Tim de Ruiter » wo sep 17, 2008 12:14 pm

De handleiding heb ik nog, maar ik kan nergens goed terug vinden hoe de stationair schroef moet staan....

Eens denken op welke plek hij valse lucht zou kunnen trekken....
Ik hoorde van iemand dat je een koppakking moet hebben tussen de koelkop en het cylinderhuis, bij mij was er geen koppakking toen ik hem uit elkaar haalde, en voorheen liep hij uitstekend....

Gebruikersavatar
Roel
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 3609
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:22 am
Land: Nederland
Provincie: Limburg
Zenderset: Futaba 3PKS
Frequentie: Spektrum Pro 2.4GHz
Locatie: Panningen

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor Roel » wo sep 17, 2008 12:22 pm

Hi Tim,

Op de site van HPI is veel informatie te vinden..hier staat ook aangegeven wat de fabrieksafstellingen zijn van de 21BB motor: http://www.hpieurope.com/walk.php?lang=en&id=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Stationair open is met de klok mee draaien.

Hier een filmpje ervan:
http://www.hpieurope.com/show_video.php ... videoID=66[/mediaplayer]
Link: http://www.hpieurope.com/show_video.php ... videoID=66" onclick="window.open(this.href);return false;

In de nitro motoren zit geen koppakking in dezelfde vorm als de zenoah...dit is een klein ringetje: --> http://www.hpieurope.com/walk.php?lang=en&id=4
Meestal blijft dit ringetje in de koelkop plakken en zul je het daarom wel niet gezien hebben.. ;)
Misschien heb je er wat aan..

mmzlsls Roel
Velle est posse

Gebruikersavatar
jaeneke
Regelmatig hier
Regelmatig hier
Berichten: 558
Lid geworden op: vr sep 14, 2007 11:30 am
Provincie: Limburg
Merk: losi
Type: 8ight 1/8
Zenderset: spektrum
Frequentie: 2,4gig
Locatie: overpelt(België)

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor jaeneke » wo sep 17, 2008 12:59 pm

die ringetjes(shims) zullen idd aan de koelkop plakken of aan de cilinderbus aangezien deze een beetje verzonken zit...

iig is het niet echt een dichting maar zijn het meer shims om de compressie te regelen, ik heb ook eens een savage 2de hands aangekocht en daar zaten letterlijk geen shims in waardoor hij continu warmliep.
i have no limit... try to beat me... TRY AGAIN !!!!

Gebruikersavatar
Tim de Ruiter
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 104
Lid geworden op: di sep 16, 2008 12:41 pm
Land: Nederland
Provincie: Noord-Holland
Merk: HPI
Type: Baja SS - tuned
Zenderset: XS-6 Pro Sport
Frequentie: 40Mhz
Locatie: Heerhugowaard

Re: Krijg mijn savage 21 niet stationair en afgesteld

Berichtdoor Tim de Ruiter » ma dec 29, 2008 10:54 am

Bedankt voor de reacties, het is me uiteindelijk gelukt om alles goed af te stellen.
De savage is echter inmiddels verkocht, ik ben overgestapt op FG MT / Leopard


Terug naar “Overige RC voer- en vaartuigen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten