REFLEX Servo Saver von Lightscale

Universele/uitwisselbare onderdelen tusen verschillende merken en accessoires
(b.v. koppeling, schokbrekers, banden, velgen, luchtfilter, (hydro)remmen e.d.)

Moderator: Moderator's groep

Gebruikersavatar
Roel
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 3609
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:22 am
Land: Nederland
Provincie: Limburg
Zenderset: Futaba 3PKS
Frequentie: Spektrum Pro 2.4GHz
Locatie: Panningen

REFLEX Servo Saver von Lightscale

Berichtdoor Roel » di mei 25, 2010 8:20 pm

REFLEX Servo Saver von Lightscale

Afbeelding

Lightscale biedt nu een nieuw type servo saver die beschikbaar is voor inbouw in vier verschillende versies voor FG, HARM, RS RS-5-5 Touring en de Formule 1 modellen. Het volgende beschrijft ontwikkelaar Markus schoner exploiteren van het REFLEX Servo Spaarders en het idee en de motivatie achter de ontwikkeling ervan ..

"Alle eerder op de markt van systemen functioneren op conventionele veren. Hun nadeel, ongeacht of print, dij of trekveer is hun karakteristieke het voorjaar. Hun macht is lineair tot ihrerAuslenkung. Dit betekent dat bij lage uitslag weinig lente te herstellen van de werking er
is en verhoogt het meer en meer verplaatsing toeneemt.

Afbeelding
Afbeelding

Wat betekent dit voor de servo saver?

In het voorjaar posities waar hoge precisie vereist is, dat wil zeggen tijdens normaal rijden, hebben de neiging tot op heden Saver systemen om zelf te leggen, als het voorjaar is er geen herstel van Force geeft - het is ja of nauwelijks afgebogen of niet mag hebben zelfs geen afgebogen worden.
Als de spaarder is, uit te voeren zijn dienst, maar dat overmatige externe krachten die op de wielen, de lente is de bolling breed en stijf - wat een zeer hoog vermogen leidt tot stress.

Tezamen betekent dit dat de huidige systemen niet alleen door hun patroon het tegenovergestelde van wat ze moeten doen. U bevindt zich op de positie 0 (normaal rijden) is zeer onnauwkeurig en uitharden meer in hun beschermende functie (vervorming van de spaarders). Een gebrek aan precisie rond de 0 positie is door veel fabrikanten geprobeerd door een verhoging of voorgespannen veren of O-ringen te voorkomen. Maar dit betekent weer een zeer hoge belasting van de stuurservo met de buitenwereld krachten die op de wielen (crash). De Saver vervult zijn beschermende functie dus geen of slechts zeer beperkt.

Om gratis onze klanten uit de ontoereikende controle van de bovengenoemde symptomen, besloten de REFLEX LIGHT SCALE uiteindelijk te produceren in serie. De REFLEX neemt de oorzaak van de spaarder probleem, niet de symptomen. Zijn roman werkingsprincipe is gevestigd in de breedste zin van de functie van een Dremomentschlüssels.

Tot een vooraf ingestelde kracht van de spaarder is absoluut rigide in zijn 0-positie. Alleen wanneer deze kracht wordt overschreden, het REFLEX ineens en effectief beschermt de eerste keer dat de stuurservo. Het uiterlijk is vergelijkbaar met bestaande systemen, maar met een revolutionaire interieur. Terwijl u de reflex en de bekende, maar zachter ontworpen, splitveer van de conventionele systemen, het dient alleen om de REFLEX na de trigger terug naar de 0-positie terug.

Via een systeem van druk-geladen ballen, die zich inlaten met overeenkomstige uitsparingen van de REFLEX wordt gehouden accuraat en stijf in de 0-positie. De verstelbare stalen kogel wordt gedragen door de REFLEX veren, maar het effect is onafhankelijk van hun karakteristieke en wordt alleen beïnvloed door de vertekenende kracht van de veer en de geometrie van de ballen in hun putten.

De REFLEX wordt geleverd met een pre-release koppel van ongeveer 30kg/cm. Dit is boven de stuurservo geldende marktrente, maar minder dan haar deelneming momenten - dus een maximale precisie van de besturing en servo gegarandeerde bescherming. Wij adviseren de instelling te veranderen slechts in uitzonderlijke gevallen, de functie van het REFLEX niet worden beïnvloed. De Reflex is een van de weinige echte kugellgelagerten Servo Saver. Terwijl in de meeste conventionele systemen, zijn sommige delen ontworpen als glijlagers, is het REFLEX de werkelijke rotatie slechts worden gerealiseerd door middel van kogellagers. Alleen de uitdrukkingen die hij gebruikt van hoge kwaliteit lagers. Een zeer goede werking is het resultaat van deze ingewikkelde constructie.

Om onze kwaliteitsnormen te voldoen, de productie alleen hoge-sterkte materialen worden gebruikt. Roestvrij verenstaal en verzekert een lange levensduur van de grendelmechanisme, het voornaamste gebruik van aluminium 7075 draagt ook bij tot de hoge levensduur van de reflex en vermindert het gewicht van net iets meer dan 50 gram. De Reflex is ontworpen en gemaakt in Duitsland ".

LIGHT SCALE biedt de REFLEX ontwikkeld door ingenieurs voor meer dan vijf jaar van testen en kleine wijzigingen in vergelijking met de eerste prototypes nu als een volwassen product serie. Zijn functie is moeilijk onder woorden te brengen, moet je zijn functie voelt om eindelijk overtuigd van zijn superioriteit te worden. "

Het Lightscale Reflex Scale Servo Saver is nu beschikbaar voor 129,00 in de winkels. De verschillende versies van de REFLEX rekening gehouden met de stuurgeometrie van deze voertuigen, die zo hard nodig door de installatie van geen verandering.
bron: www.bigscaler.de
Velle est posse

Gebruikersavatar
petter
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 159
Lid geworden op: wo okt 17, 2007 12:17 pm
Merk: FG/Carson
Type: Formule 1/Attack
Zenderset: Nomadio React
Frequentie: 2,4Ghz
Club: Baanbrekers/VRCP
Locatie: Hoogerheide

Re: REFLEX Servo Saver von Lightscale

Berichtdoor petter » wo mei 26, 2010 1:52 pm

Geweldige uitleg, snap nu eindelijk hoe een servosaver werkt in het voorjaar!
Is deze ook tijdens de zomer te gebruiken???
De zwakkere wachten hun kansen af, de sterkere grijpen hun kansen maar de wijzere creëren hun eigen kansen.

Gebruikersavatar
Ome Droogmole
Actieve poster
Actieve poster
Berichten: 222
Lid geworden op: za mar 07, 2009 6:21 pm
Land: nederland
Provincie: Noord-Holland
Merk: hpi
Type: baja 5B SS
Zenderset: Spektrum DX3R
Frequentie: 2.4ghz
Club: -
Locatie: Texel

Re: REFLEX Servo Saver von Lightscale

Berichtdoor Ome Droogmole » wo mei 26, 2010 5:47 pm

kun je em niet gewoon in het Duits laten staan??..of Engels wat de uitleg ook is??? dat is een stuk makkelijker lezen dan dit... spelling en grammatica rammelt aan alle kanten wanneer je de computer laat vertalen

Gebruikersavatar
Roel
Bigscale Guru
Bigscale Guru
Berichten: 3609
Lid geworden op: za jan 27, 2007 8:22 am
Land: Nederland
Provincie: Limburg
Zenderset: Futaba 3PKS
Frequentie: Spektrum Pro 2.4GHz
Locatie: Panningen

Re: REFLEX Servo Saver von Lightscale

Berichtdoor Roel » wo mei 26, 2010 7:11 pm

De orginele tekst: ;)

REFLEX Servo Saver von Lightscale
Lightscale bietet ab sofort einen neuartigen Servo Saver an, der in 4 verschiedenen Versionen einbaufertig für FG, H.A.R.M., RS-5 Tourenwagen und RS-5 Formel 1 Modelle verfügbar ist. Im Folgenden beschreibt Entwickler Markus Reiniger die Funktionsweise des REFLEX Servo Savers und die Idee und Motivation, die hinter seiner Entwicklung steht..

“Alle bisher auf den Markt befindlichen Systeme arbeiten über klassische Federn. Deren Nachteil,unabhängig ob Druck-, Schenkel- oder Zugfeder, ist ihre Federkennlinie. Ihre Kraft ist linear zu ihrerAuslenkung. Das bedeutet, dass bei geringen Ausschlägen kaum Rückstellkraft der Feder vorhanden
ist und sie mit zunehmender Auslenkung immer mehr ansteigt.

Was bedeutet dies für den ServoSaver?

In den Feder-Stellungen, in denen höchste Präzision gefragt ist, also beim normalen Lenken, neigen bisherige Saver-Systeme dazu sich aufzudrücken, da die Feder keine Rückstellkraft zur Verfügung stellt – sie wird ja nicht oder nur kaum ausgelenkt bzw. sollte auch noch nicht ausgelenkt werden.
Wenn der Saver jedoch seinen Dienst verrichten soll, also zu große Kräfte von außen auf die Räder einwirken, wird die Feder weit ausgelenkt und versteift – was zu einer sehr hohen Servobelastung führt.

Zusammen gefasst bedeutet dies, dass bisherige Systeme von ihrer Charakteristik genau das Gegenteil von dem tun, was sie tun sollen. Sie sind um die 0-Lage (normales Lenken) sehr unpräzise und verhärten zunehmend bei ihrer Schutzfunktion (Auslenken des Savers). Mangelnde Präzision um die 0-Lage wird von vielen Herstellern durch stärkere bzw. vorgespannte Federn oder O-Ringe versucht zu vermeiden. Dies bedeutet aber wiederum eine sehr hohe Belastung des Lenkservos bei von außen einwirkenden Kräften auf die Räder (Crash). Der Saver erfüllt seine Schutzfunktion somit gar nicht bzw. nur sehr eingeschränkt.

Um unsere Kunden von der unbefriedigenden Bekämpfung der oben genannten Symptome zu erlösen, entschloss sich LIGHTSCALE den REFLEX nun endlich in Serie zu fertigen. Der REFLEX nimmt sich der Ursache des Saver-Problems an, nicht der Symptome. Sein neuartiges Funktionsprinzip lehnt sich im weitesten Sinne an die Funktion eines Dremomentschlüssels an.


Bis zum Erreichen einer voreingestellten Kraft bleibt der Saver absolut steif in seiner 0-Lage. Erst wenn diese Kraft überschritten wird, löst der REFLEX schlagartig aus und schützt so erstmals effektiv das Lenkservo. Das äußere Erscheinungsbild gleicht dem vorhandener Systeme, jedoch mit einem revolutionären Innenleben. Zwar besitz auch der REFLEX die bekannte, aber weicher ausgelegte, Schenkelfeder der klassischen Systeme, sie dient jedoch nur dazu, den REFLEX nach dem auslösen wieder in seine 0-Lage zurückzubringen.

Durch ein System aus druckbelasteten Kugeln, die in entsprechende Vertiefungen eingreifen, wird der REFLEX präzise und steif in seiner 0-Lage gehalten. Der einstellbare Kugeldruck wird beim REFLEX auch durch Federn realisiert, aber seine Wirkung ist von deren Kennlinie unabhängig und wird nur durch die Vorspannkraft der Feder sowie die Geometrie der Kugeln in ihren Vertiefungen beeinflusst.

Der REFLEX wird mit einem voreingestellten Auslösemoment von ca. 30kg/cm ausgeliefert. Dies liegt oberhalb der Stellkraft marktüblicher Lenkservos aber unterhalb ihrer Haltemomente – somit ist eine größtmögliche Präzision der Lenkung sowie Servoschonung gewährleistet. Wir empfehlen die Einstellung nur in absoluten Ausnahmefällen zu verändern um die Funktion des REFLEX nicht zu beeinflussen. Der REFLEX ist einer der wenigen echten kugellgelagerten Servo-Saver. Während bei üblichen Systemen meist einige Teile als Gleitlager ausgelegt sind, wird beim REFLEX die eigentliche Drehbewegung nur mittels Kugellagern realisiert. Lediglich beim Ausdrücken bedient er sich hochwertiger Gleitlager. Ein extremer Leichtlauf ist das Ergebnis dieser aufwendigen Konstruktion.

Um unseren Qualitätsanspruch gerecht zu werden, kommen bei der Produktion nur hochfeste Materialien zum Einsatz. Rostfreier Federstahl garantiert eine lange Lebensdauer des Rastmechanismus, die hauptsächliche Verwendung von 7075-Aluminium trägt ebenfalls zur hohen Lebensdauer des REFLEX bei und senkt sein Gewicht auf knapp über 50g. Der REFLEX ist „designed and made in germany“.

LIGHTSCALE bietet den von Ingenieuren entwickelten REFLEX nach mehr als fünf-jähriger Testphase und leichten Modifikationen gegenüber den ersten Prototypen nun als ausgereiftes Serienprodukt an. Seine Funktion lässt sich nur schwer in Worte fassen, man muss seine Funktion fühlen um von seiner Überlegenheit endgültig überzeugt zu sein.”

Der Lightscale REFLEX Servos Saver ist ab sofort für 129,00 im Fachhandel erhältlich. Die verschiedenen Versionen des REFLEx berücksichtigen die Lenkgeometrie der entsprechenden Fahrzeuge, sodass durch den Einbau keine Veränderung notwendig sind.
Velle est posse


Terug naar “Bigscale universele onderdelen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast